Lab-info

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο εργαστήριο θα λάβουν χώρα δύο παράλληλες δραστηριότητες:

• Η επιδιόρθωση και το αρμολόγημα της παραδοσιακής τοιχοποιίας με φυσικά υλικά.
• Η κατασκευή τοίχου με την τεχνική της ξερολιθιάς.

Τοποθεσία – Πρόσβαση

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων απο το Ρέθυμνο και 75 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο.

Η πρόσβαση από το λιμάνι του Ηρακλείου μπορεί να γίνει με το ΚΤΕΛ με κατεύθυνση Ρέθυμνο – Χανιά που αναχωρεί από το χώρο έξω από το πλοίο. Όποιος/α έρθει με το ΚΤΕΛ θα κατέβει στο Πάνορμο από όπου κατόπιν συνεννόησης θα έρθουμε να σας πάρουμε με αμάξι και θα σας ξαναπάμε για την αναχώρησή σας. Στην φόρμα της εγγραφής υπάρχει ένα πεδίο που μπορεί να συμπληρώσει όποιος/α σκοπεύει να έρθει με αμάξι και μπορεί να πάρει κάποιο επιπλέον άτομο.

Διαμονή

Η διαμονή των ατόμων που θα συμμετέχουν θα γίνει σε ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια του χωριού τα οποία θα έχουν ειδική τιμή για τους μαθητές του εργαστηρίου.
Το κόστος της διαμονής έχει ως εξής:
A. 2 δωμάτια με 1 διπλό και 1 μονό 30€ τιμή δωματίου ανα διανυκτέρευση.
B. 1 δωμάτιο με 2 διπλά και 1 μονό 60€ τιμή δωματίου ανα διανυκτέρευση.
Γ. 1 δωμάτιο με 1 διπλό και 3 μονά 60€ τιμή δωματίου ανα διανυκτέρευση.
Δ. Ξενώνας με 1 διπλό και 13 μονά 15€ το άτομο ανα διανυκτέρευση.
Στην φόρμα της εγγραφής υπάρχει πεδίο στο οποίο δηλώνετε εάν επιθυμείτε να μοιραστείτε ένα διπλό κρεβάτι με κάποιο άτομο και ποιο είναι αυτό. Το πεδίο αυτό θα μας βοηθήσει να φροντίσουμε για την πληρότητα των δωματίων ώστε οι τιμές να είναι όσο χαμηλότερες γίνεται ανά άτομο.

Διατροφή – Αγορά

Τις ημέρες του εργαστηρίου θα σας προσφέρουμε δεκατιανό. Τα υπόλοιπα γεύματα μπορείτε να τα καλύψετε στην κουζίνα που διαθέτουν όλοι οι χώροι διαμονής είτε σε κάποια από τις 7 ταβέρνες και καφενεία του χωριού.
Οι Μαργαρίτες διαθέτουν δύο σούπερ μάρκετ και φούρνο. Επίσης το φαρμακείο και το κέντρο υγείας βρίσκονται στο γειτονικό Πέραμα, στα 4 χιλιόμετρα από το χωριό.

Ασφάλεια

Το εργαστήριο θα είναι ασφαλισμένο ως προς την αστική ευθύνη προς τρίτους και εξοπλισμένο με κράνη, γάντια, γυαλιά. Εσείς παρ’ όλα αυτά να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα: Σκληρά-κλειστά παπούτσια (δαγκώνουν οι πέτρες). Μακρυμάνικο πουκάμισο, καπέλο, αντηλιακό και ότι άλλο θα θέλατε να μπει ανάμεσα σε εσάς και τον ήλιο.

Κόστος Εργαστηρίου

Το κόστος του εργαστηρίου ανέρχεται στα 185€ για τις επτά ημέρες που θα διαρκέσει χωρίς να περιλαμβάνει την διαμονή.
Για την κράτηση της θέσης, μαζί με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής θα πρέπει να καταθέσετε μία προκαταβολή 40€ έως τις 15 Ιουλίου. Το υπόλοιπο ποσό μπορείτε να το καταθέσετε είτε τραπεζικά είτε να το καταβάλλετε την ημέρα της άφιξής σας.
Στην κατάθεση μην ξεχάσετε να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας.
ΙΒΑΝ: GR57 0171 3750 0063 7514 8760 913 (Πειραιώς), όνομα δικαιούχου: ΡΟΔΑΚΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

Κόβιντ!

Είναι απαραίτητο πριν ταξιδέψετε για να έρθετε στο εργαστήριο να έχετε κάνει οποιουδήποτε είδους τεστ για τον covid-19 και να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για τη φόρμα συμμετοχής.

Φόρμα Εγγραφής